FengShui
Inspiracja i Harmonia

FengShui
 Inspiracja i Harmonia Twojego Życia

 

  

Polityka Prywatności

Zastrzegam sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdą osobę wykorzystującą w jakikolwiek sposób Feng-Shui.waw.pl obowiązuje aktualna Polityka Prywatności.

Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę: nie sprzedaję i nie udostępniam osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów/ użytkowników Feng-Shui.waw.pl

Korzystając w jakikolwiek sposób z serwisu Feng-Shui.waw.pl, (np. czytając, przeglądając czy używając treści zapisując się do subskrypcji) akceptujesz w pełni Politykę prywatności. Jeśli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, proszę nie odwiedzać Feng-Shui.waw.pl, nie dopisywać się do listy mailingowej i nie korzystać z kanałów RSS.

Dane Osobowe

W czasie korzystania z Feng-Shui.waw.pl możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza, lub w inny sposób.

Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, którą te dane dotyczyły. Wymagam tylko tych danych, które są niezbędne do działania serwisu. Dokładam wszelkich starań, aby zgromadzone dane osobowe użytkowników chronione były w sposób właściwy oraz poprzez restrykcyjną politykę dostępów do nich. Do zgromadzonych danych nie mają dostępu osoby trzecie oraz inne firmy i instytucje. Dostęp do danych ma jedynie upoważniony do dostępu administrator serwisu, który może usunąć je na prośbę osoby zarejestrowanej w systemie, w każdej chwili zarejestrowany użytkownik ma wgląd do swoich danych, może je też edytować.

Osoba zarejestrowana w systemie wyraża zgodę na gromadzenie jej danych osobowych oraz ich przetwarzanie wyłącznie na poziomie informacyjnym i kontaktowym zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.09.1997 (Dz. u. nr 133 poz. 883).

Jakie informacje zbieramy i po co?

Pliki z logami
Tak jak większość innych witryn internetowych zbieramy i wykorzystujemy dane zawarte w plikach logów. Informacje z plików logów zawierają Twój numer IP, nazwę sieciową komputera (host), Twojego dostawcę Internetu (na przykład TP SA, czy Dialog), przeglądarkę, z której korzystasz (na przykład Internet Explorer lub Mozilla Firefox), czas jaki spędzasz na stronie oraz które strony otwierasz, korzystając z serwisu Feng-Shui.waw.pl, w celu stworzenia statystyk.

Pliki cookie i sygnalizatory WWW
Używamy plików cookie (ciasteczek) do przechowywania informacji takich, jak Twoje osobiste ustawienia kiedy odwiedzasz nasz serwis. Może to obejmować możliwość zalogowania do niektórych funkcji serwisu pola formularzy i ułatwia dostosowanie i dopasowanie strony do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane i byś mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach. Dane te będą zapisane w postaci cookies. Oznacza to, że będzie je pamiętać Twój komputer, ale udostępni je jedynie w ramach Feng-Shui.waw.pl. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku. Możesz zdezaktywować lub całkowicie wyłączyć pliki cookies na naszych stronach lub stronach naszych reklamodawców w opcjach swojej przeglądarki internetowej lub wybierając odpowiednią opcję w programach typu firewall (np. Norton Internet Security).

Wyłączenie plików cookie może jednak spowodować niemożliwość pełnego wykorzystania opcji naszego serwisu. Nie będzie można między innymi zalogować się do oraz tworzenia i logowania do własnych kont. Ponadto wyświetlamy pochodzące z zewnętrznych serwisów reklamy, aby utrzymać naszą stronę. Niektórzy z tych reklamodawców (np. Google poprzez program Google AdSense) mogą używać takich technologii jak pliki cookie, czy sygnalizatory WWW, co w momencie wyświetlania ich reklam na naszej stronie spowoduje przesłanie reklamodawcom informacji zawierających Twój adres IP, dostawcę Internetu, typ przeglądarki, z której korzystasz i w niektórych przypadkach informację o zainstalowaniu dodatku Flash. Na ogół jest to używane do wyświetlania użytkownikom reklam z ich okolicy (na przykład reklamy sklepów w Warszawie serwowane
użytkownikowi ze stolicy) lub dobierania reklam na podstawie stron, które odwiedzili wcześniej (pokazywanie reklam firm spożywczych użytkownikowi, który często odwiedza strony kucharskie).

Prawa autorskie

Moja twórczość znajdująca się na stronie Feng-Shui.waw.pl, objęta jest licencją http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/pl/ (CC by-nc-sa v.2.5). Warunkiem uznania autorstwa wymaganym przez licencję jest dodanie do artykułu bezpośredniego linka BEZ atrybutu rel=”nofollow” z anchorem takim jak tytuł artykułu. Nie wszystkie treści znajdujące się na stronie Feng-Shui.waw.pl, są mojego autorstwa.

Subskrypcja bezpłatnych czasopism

Zaprenumerowanie elektronicznych i bezpłatnych czasopism należących do Feng-Shui.waw.pl wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego imienia i adresu e-mail. Pola te są obowiązkowe.
Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej e-zinu. Adres e-mail jest niezbędny do tego, aby można było wysłać danemu czytelnikowi numer czasopisma. Imię pozwala Feng-Shui.waw.pl zwracać się do czytelników po imieniu.


Niezapowiedziane Wiadomości

Zastrzegam sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z Polityką Prywatności.
Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości Feng-Shui.waw.pl rozumiem informacje odnoszące się bezpośrednio do jego serwisów, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne
promocje), niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.) oraz informacje komercyjne, których rozsyłka została opłacona przez klientów Feng-Shui.waw.pl.

Podmioty zlecające komercyjne mailingi nie mają wglądu w dane kontaktowe osób znajdujących się na listach adresowych Feng-Shui.waw.pl. Informacje komercyjne są filtrowane
w stopniu w jakim jest to możliwe, ograniczana jest ich objętość i wysyłane są sporadycznie.


Jawne Dane Osobowe

Dane osobowe podane przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów lub innych materiałów związanych z Feng-Shui.waw.pl są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony
zawierające te dane. Nie mam możliwości zabezpieczenia Was przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Wam nieokreślonych informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Komentarze

Odwiedzający Feng-Shui.waw.pl masz możliwość dodawania swoich komentarzy do wpisów.
Zasady moderacji komentarzy:
  * komentarze niezgodne z polskim prawem, obraźliwe, niezwiązane z tematem wpisu, napisane jedynie w celu zareklamowania jakiejś strony, będą usuwane;
  * słowa, powszechnie uznane za niewłaściwie, będą cenzurowane;
  * możliwość usunięcia linku do strony autora, gdy pole imię/nick zawiera słowa kluczowe a nie jest imieniem/nickiem autora;
  * możliwość usunięcia linku do strony autora, gdy link kieruje do strony z tzw. “złego sąsiedztwa”.
Zastrzegam sobie prawo do wyłączenia możliwości komentowania.

Partnerzy

Polityka Prywatności nie dotyczy serwisów i firm, których dane kontakowe podane są na stronach Feng-Shui.waw.pl.

Wyłączenie Odpowiedzialności

Tworzę Feng-Shui.waw.pl żeby dzielić się informacjami z różnych dziedzin oraz swoimi. Nie powinno się bezwarunkowo korzystać ze wszystkiego, co publikuję. Porady, które udostępniam powinny być szczegółowo analizowane, porównywane z własnym przypadkiem, ewentualnie konfrontowane z innymi podobnymi publikacjami i dopiero, gdy będą one przedstawiały się jako odpowiednie w danym przypadku, wprowadzane w życie.

Zawarte na Feng-Shui.waw.pl moje własne artykuły i artykuły gości zawsze zgadzają się z moją opinią i opinią właśnie są.

Opinie wyrażone przez społeczność w komentarzach lub w inny sposób nie zawsze są zgodne z moją własną.

Nie biorę na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę, bądź wysyłając pieniądze. Wprawdzie przykładam sporą wagę do tego, aby reklamodawcy, którzy publikują tu swoje reklamy byli wiarygodni, ale nie mogę odpowiadać za ich czyny. Dane adresowe jak i
szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.